02.6

Twee leerlingen Spermalie winnen prestigieuze wedstrijd ProefMei

We zijn trots te kunnen meedelen dat twee van onze leerlingen, Guus Goossens en Luca Mastrosimone uit het vierde jaar de prestigieuze wedstrijd ProefMei hebben gewonnen.

Vrijdagavond 27 mei 2016 is, na een bloedstollende finale tussen teams van verschillende hotelscholen, de Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge bekroond tot winnaar van de Fissler Kookwedstrijd 2016. De wedstrijd vond plaats tijdens ProefMei, het culinaire festival in Bergen Op Zoom. Het team, bestaande uit Luca Mastrosimone en Guus Goossens, mocht na de bekendmaking de wisseltrofee – De Gouden Fissler pan – in ontvangst nemen. Het duo kreeg bovendien een stage-plek bij de Rotterdamse tweesterrenchef François Geurds (FG Restaurant) aangeboden.
Het ProefMei festival is een van de meest toonaangevende en spraakmakende evenementen in de regio Brabantse Wal binnen de Delta (de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Vlaanderen). Het is een driedaags groots opgezet culinair festival, dat nu voor de negende keer werd georganiseerd, met bijzondere aandacht voor producten en gerechten uit de eigen streek.
Aan het festival is ook een kookwedstrijd voor ‘jonge talenten’ verbonden. Deze ‘jongen talenten’ zijn gedreven leerling-koks, met een maximum leeftijd van 24 jaar, die zich graag (internationaal) meten met andere leerlingen met dezelfde passie voor koken. Door de goede prestatie van vorig jaar, met Bjarne Vermeersch en Pim Meiresone, mocht Hotel– en Toerismeschool Spermalie dit jaar 2 andere leerlingen afvaardigen voor de finale. Luca Mastrosimone en Guus Goossens, 2 leerlingen uit het vierde jaar, streden die dag om de eer van Vlaanderen.Luca en Guus kregen de opdracht om zich van hun beste kant te laten zien met de befaamde streekproducten van de Brabantse Wal, de ‘drie A’s’. De gerechten met ansjovis, asperges en aardbeien moesten hierbij in het hele menu verwerkt worden. De teams presenteerden vervolgens hun menu aan een zestiental gasten en de jury, bestaande uit o.a. juryvoorzitter Marcus Polman (culinair journalist en bekend van tv-programma MasterChef Holland), Theo van Rensch (Meesterkok en gespecialiseerd kok aan het ROC van Amsterdam) en Harry van Heijst (culinair adviseur). Zij beoordeelden de gerechten voornamelijk op smaak, portie grootte en originaliteit.

Het was het Belgische team van Hotel- en Toerismeschool Spermalie die de jury wist te overrompelen met een menu dat op alle drie de punten uitblonk.