19.6

Spermalie voor het goede doel

Tijdens de week van 27 mei vond in Hotel- en Toerismeschool Spermalie de ‘multiculti week’ plaats. De leerlingen werden gedurende drie dagen ondergedompeld in talrijke activiteiten die te maken hebben met vreemde culturen, milieu, gezondheid, teambuilding, …

Op die manier konden ze op een creatieve manier nadenken over diverse actuele maatschappelijke vragen. De theorielessen werden vervangen door verschillende workshops en activiteiten waaronder: percussie, djembe, kalligrafie, vluchtelingenspel, veilig internet,… Een belangrijk onderdeel van de multiculti week was de sponsortocht t.v.v. Banglabari. Deze organisatie ondersteunt verschillende projecten in Bangladesh, o.a. de huizenbouw voor Bengaalse gezinnen. Met de financiële bijdrages helpt men de mensen om zelf de vicieuze cirkel te doorbreken door hen bij te staan bij het financieren van duurzame, eenvoudig te onderhouden huizen.
Geëngageerde leerkracht Mieke Bonny maakte tijdens de paasvakantie een fiets-inleefreis naar Bangladesh en maakte zo kennis met de projecten van Banglabari. Zij vertelde de leerlingen over haar ervaringen ter plaatse en maakte hen warm voor dit project. Op de speelplaats stond een echt Bengaals theehuis en de leerlingen van het 2de beroepsvoorbereidend leerjaar hotel-bakkerij slagerij leerden wokken op de riksjawok. De leerlingen van de 1ste en 2de graad hebben samen 3045 euro bijeen gewandeld voor Banglabari. Met dit geld kan voor 3 gezinnen een Spermalie-huis gebouwd worden. We zijn fier op de inzet en motivatie van onze leerlingen om te komen tot dit mooi resultaat.