03.10

Spermalie gastheer voor de culinaire wedstrijd Prosper Montagné

Op maandag 2 oktober 2017 was het weer zo ver, vijf  Belgische finalisten dongen naar de felbegeerde titel van ‘Eerste Kok van België 2018’ en vier finalisten naar de titel van ‘Eerste Maître d’Hôtel 2018′. Zoals elk jaar vond deze wedstrijd plaats in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

Het is ondertussen een lange traditie, dat deze ‘Hoogdag van de gastronomische wedstrijden’ doorgaat in onze school. Het is uiteraard een belangrijke gebeurtenis voor de deelnemers, maar óók voor onze laatstejaarsleerlingen, die instaan voor de service. De leerlingen krijgen de kans om tijdens de wedstrijd letterlijk te stelen met hun ogen.


De wedstrijd van Club Prosper Montagné is in 2009 door de Minister van Middenstand erkend als officiële Meesterschapswedstrijd. Hij beoogt de zichtbaarheid en het vertrouwen van het publiek in onze ambachtelijke beroepen te versterken. De titels van ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’Hôtel van België’ zijn dan ook uniek en beschermd.

Eerste Kok van België 2018′ werd Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele) samen met zijn commis, oud-leerling Tom Callebaut.

‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ werd Paul-Henri Cuvelier van het restaurant Paul de Pierre in Maarkedal.De officiële prijsuitreiking vond traditiegetrouw ‘s avonds plaats op het banket van de voorzitter  in Salons Saint-Germain in Diksmuide. Ook voor het banket deed de vereniging een beroep op de werkkracht van onze leerlingen. Proficiat aan beide kandidaten voor deze prachtige onderscheiding.