10.10

Spermalie gastheer voor culinaire wedstrijd Prosper Montagné

Op maandag  7 oktober 2019 was het weer zo ver, vijf  Belgische finalisten dongen naar de felbegeerde titel van ‘Eerste Kok van België 2020’ en vier finalisten naar de titel van ‘Eerste Maître d’Hôtel’.

Zoals elk jaar vond deze wedstrijd plaats in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Het is ondertussen een lange traditie, dat deze ‘Hoogdag van de gastronomische wedstrijden’ doorgaat in onze school. Het is uiteraard een belangrijke gebeurtenis voor de deelnemers, maar óók voor onze laatstejaarsleerlingen, die instaan voor de service. De leerlingen krijgen de kans om tijdens de wedstrijd letterlijk te stelen met hun ogen.

De wedstrijd van Club Prosper Montagné is in 2009 door de Minister van Middenstand erkend als officiële Meesterschapswedstrijd. Hij beoogt de zichtbaarheid en het vertrouwen van het publiek in onze ambachtelijke beroepen te versterken. De titels van ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’Hôtel van België’ zijn dan ook uniek en beschermd.

Dit jaar mochten we ook twee oud-leerlingen verwelkomen in de finale, nl Diego De Baets en Rob Velraeds.
‘Eerste Kok van België 2020’ werd Nicolas Tournay, chef van restaurant ‘Mont à Gourmet’ in Gouy-lez-Piéton.

‘Eerste Maître d’hôtel van België 2020′ werd Maxime Verstuyft van restaurant’ Michel’ in Groot-Bijgaarden.

Proficiat aan beide laureaten van dit prestigieuze concours!

De officiële prijsuitreiking vond traditiegetrouw ‘s avonds plaats op het banket van de voorzitter  in Salons Saint-Germain in Diksmuide. Ook voor het banket deed de vereniging een beroep op de werkkracht van onze leerlingen.