24.2

Spermalie diplomeert 30 nieuwe stadsgidsen

Op donderdag 22 februari 2018 was het weer zo ver; dan reikte Spermalie voor de negende keer de certificaten uit van stadsgids Brugge.

Voor onze cursisten, die gedurende 3 jaar een opleiding volgden, was dit de kroon op het werk. Het verhaal begon in januari 2007 toen we als Centrum voor Volwassenenonderwijs Spermalie voor de eerste keer in onze geschiedenis startten met een opleiding stadsgids Brugge. Nu zwaaide ondertussen onze negende lichting al af. Samen met de gidsenverenigingen en Toerisme Brugge hebben we de opleiding vorm gegeven en module per module ingekleurd. We zijn hen zeer erkentelijk voor hun engagement.
We zijn alvast blij dat 30 cursisten het volledige parcours hebben afgelegd. Deze nieuwe ‘ambassadeurs van de stad’ staan klaar om de bezoekers op een enthousiaste wijze te laten kennis maken met al het moois dat Brugge te bieden heeft. Dhr. Jean-Luc Meulemeester (leerkracht kunst & geschiedenis aan onze school) hield een referaat over ‘Een gulden ketting voor bekwame ridders’. Daarna volgde de proclamatie van onze kersverse gidsen. De afgestudeerde cursisten ontvingen ook de officiële gidsenkaart i.s.m. Toerisme Vlaanderen. Na het officiële gedeelte, boden wij de genodigden een receptie aan, verzorgd door de cursisten van de eenjarige opleiding Kok & Kelner.