18.1

Oud-leerlingen/cursisten geselecteerd voor definitieve selectie Young Chefs

Proficiat aan oud-leerlingen/cursisten Laurence De Smet, Wout Soete, Michelle Boone, Ines Marzougui en Guus Goossens voor het behalen van de definitieve selectie bij het Young Chefs Team.

Zij mogen in november ons land vertegenwoordigen op de  Young Chefs Culinary World Cup te Luxemburg. Vandaag werden in het Flanders Food Faculty Trainingscentrum te Harelbeke de laatste selectieproeven voor het Young Chefs Team gehouden. Elf jonge chefs streden er onder begeleiding van nationaal gastronomisch bondscoach Jo Nelissen voor een van de acht felbegeerde plaatsen in de definitieve selectie. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts maakte de winnaars bekend. Zij mogen in november ons land vertegenwoordigen op  de Young Chefs Culinary World Cup te Luxemburg.
Ons land is voor de eerste maal ooit geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup. De hotelscholen uit Vlaanderen en Brussel hebben hun beste leerlingen en jong-afgestudeerden afgevaardigd om te strijden voor een plaatsje in het achtkoppige team dat ons land zal vertegenwoordigen op één van de grootste culinaire wedstrijden ter wereld. Vandaag werden in het gloednieuwe trainingscentrum te Harelbeke de definitieve selectieproeven gehouden en verkoos een zevenkoppige jury de acht beste jonge chefs.  Ze zullen de volgende maanden intensief worden klaargestoomd door gastronomisch bondscoach Jo Nelissen die dankzij de Flanders Food Faculty met zijn team kan gebruik maken van een trainingskeuken op maat.Jo Nelissen: “Het National Culinary Team bestaat uit twee ploegen die worden klaargestoomd voor twee aparte wedstrijden: het Young Chefs Team en het team Bocuse d’Or. Het Flanders Food Faculty Trainingscentrum, dat vorige maand opende, biedt beide teams een oefenkeuken op maat. Dankzij deze omkadering kunnen we onze teams optimaal voorbereiden op beide wedstrijden. Het Young Chefs Team zal het in november opnemen tegen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Engeland, Duitsland, Hongkong, Luxemburg, Noorwegen, Slovakije, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd bestaat uit twee delen: het bereiden van een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen.”Flanders Food Faculty is een initiatief van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur in binnen- en buitenland te versterken en beter te promoten. Eén van de doelstellingen is om beter te scoren op internationale culinaire wedstrijden. De uitvoering hiervan gebeurt door Horeca Vlaanderen.Ben Weyts: “We willen de wereld duidelijk maken dat je voor lekker eten in Vlaanderen moet zijn. We moeten ons profileren als een culinaire topbestemming. Wie medailles wil halen op internationale wedstrijden moet investeren in jarenlange voorbereiding en professionele begeleiding. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit topkokbeleid de wereld kunnen laten proeven van wat Vlaanderen te bieden heeft.” (bron: Horeca Vlaanderen)