02.5

Leerlingen Spermalie winnen incentive ‘Ferme Le Devant’

Deze zomer trokken twee leerlingen van onze school naar de Bresse in Frankrijk voor een incentive op “Ferme Le Devant” van horecaondernemer Dimitri De Cuyper (Brasserie Het Pakhuis, La Quincaillerie, Dock’s Café).

De deelnemende hotelscholen mochten elk twee leerlingen afvaardigen om als team een recept te creëren met de bekende Poulet de Bresse. De jury bestond uit: Yohann Chapuis (restaurant La Greuze 1 michelin ster in Tournus), Eric de Wagenaere (Coeur d’Artichaut in Gent), Cyriel Degulaire (Poulet de Bresse kweker en winnaar van diverse wedstrijden voor Poulet De Bresse),  Christophe Perraut (verantwoordelijke boerderij Le Devant) en Ghislaine Charton (journaliste bij L’Indépendant du Louhannais en du Jura).
De jury koos unaniem een winnaar maar benadrukte dat alle gerechten van een zeer goed niveau waren.
Saar Vanhooren en David Danneels (twee leerlingen van het zesde jaar Restaurant&Keuken) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie hebben de uitdaging gewonnen. Het gerecht komt op de restaurantkaarten van de initiatiefnemer.
Proficiat aan beide leerlingen voor deze mooie prestatie!!!

le devant