20.12

Jong Volk volgt jaar lang chefs, bakkers en slager van de toekomst: “Andere jongeren inspireren met hun verhaal”

In Brugge krijgen de jongeren uit het zevende jaar Gastronomie van hotelscholen Ter Groene Poorte en Spermalie een jaar lang een cameraploeg achter zich. Met het project Jong Volk worden de chefs, bakkers en slagers van de toekomst geportretteerd.

‘Jong Volk Ingeblikt ‘ is een nieuw project en volgt jongeren bij de start van het schooljaar, tijdens hun jaar en helemaal op het einde ervan. Die momenten worden in beeld gebracht via fotoreeksen, interviews en video’s. Het resultaat is te vinden op jongvolk.be onder de hashtag #jongvolkingeblikt.

Voor deze eerste editie zijn de zevendejaars van Spermalie en Ter Groene Poorte gekozen. Ze werden in beeld gebracht toen ze mee op pad gingen met jagers. Ze leerden er hoe de jacht in zijn werk gaat en gingen zelf aan de slag om hazen te villen en eenden te pluimen. “Niet iedereen was daar even enthousiast over, maar zo’n jachtdag opent wel het gesprek over bewust omgaan met voeding en trends zoals veganisme”, klinkt het. Na de kerstvakantie wordt er samen met Jong Volk een workshop gepland rond foodfotografie en worden de leerlingen op weg geholpen om hun dromen waar te maken.

“Zo zien jongeren ook dat Brugge veel te bieden heeft voor hen. Deze jongeren zullen andere inspireren met hun verhalen”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit).

Klik hier voor deze mooie verhalen.