10.5

Hotel- en Toerismeschool Spermalie opent Travel Store Stuvenberghe: een uniek concept

Sinds de start van de afdeling Toerisme in 1981 konden de leerlingen praktijkervaring opdoen in een heus reisbureau.

Het reisbureau ‘Stuvenberghe’ kreeg een licentie, zodat elke potentiële reiziger er terecht kon, zoals in gelijk welk reisbureau in België, om reizen, tickets, vluchten, verblijf … te boeken.
Ondertussen bestaat de afdeling Toerisme 35 jaar, en is er heel wat veranderd in de reisindustrie. Klanten gaan steeds meer zelf op zoek via internet naar voordelige vluchten en reizen. Is een reisbureau (en een afdeling toerisme) dan overbodig? Helemaal niet. Na hun zoektocht op het internet, blijven reislustigen de expertise en de service van een reisadviseur appreciëren. Zeker ook voor gepersonaliseerde reispakketten en reizen op maat blijft een reisadviseur een steunpilaar. Een klassiek reisbureau, waarbij de reisconsulent enkel reizen uit de brochures van de grote touroperators aanbiedt, behoort meer en meer tot het verleden.
In het kader van 65 jaar Spermalie, en met in het achterhoofd dat de reisindustrie de laatste jaren enorm is geëvolueerd, werd in Spermalie nagedacht over een nieuw concept voor Reisbureau Stuvenberghe, aangepast aan de huidige normen en eisen van de toerist. Een gewoon reisbureau werd immers té klassiek. Samen met het architectenbureau ‘MAF’ werd een volledig nieuw reis- en lifestyleconcept uitgedacht. Trouw aan haar rol als innovator, voortrekker en trendsetter introduceert Hotel – en Toerismeschool Spermalie het nieuwe concept ‘Travel Store’.

Concept Travel Store
Verwacht geen klassieke deskopstelling in Travel Store Stuvenberghe, evenmin rekken met reisbrochures of een etalage. Er werd een open sfeer gecreëerd, met een onthaalfunctie, waar plaats is voor wereldse reisinspiratie en waar in-store beleving centraal staat. Een plek waar leerlingen, vakantiemakers, reizigers en toevallige voorbijgangers mekaar kunnen ontmoeten, waar onze leraars hun expertise delen met de bezoeker. Het werd een multifunctionele ruimte waar ook vergaderingen kunnen plaatsvinden, maar evenzeer gesprekken kunnen gevoerd worden in de cosy corner. De zones worden semi-transparant met elkaar verbonden.

Kortom … Travel Store Stuvenberghe wil drempelverlagend werken, een authentieke inspiratiebron zijn voor iedereen, en een plaats creëren waar je op ontdekking trekt.