13.5

België naar wereldbeker Bocuse d’Or 2017 in Lyon

We zijn trots te kunnen meedelen dat het team ‘Bocuse d’Or Belgium’ zich heeft kunnen plaatsen voor de wereldfinale, die plaatsvindt op 24 en 25 januari 2017 in Lyon.

Bocuse d’Or, opgericht in 1987, is de meest prestigieuze internationale culinaire wedstrijd, die zich voor het eerst voor het oog van het publiek en de camera’s afspeelde. De finale, waarin 24 landen vertegenwoordigd zijn, vindt om de twee jaar plaats in Lyon tijdens de Sirha-beurs.Om aan de wereldfinale te kunnen deelnemen, moeten de laureaten eerst hun nationale wedstrijd winnen, en vervolgens deel uitmaken van de 12 beste teams van de Bocuse d’Or Europe om tot slot een plaats te veroveren onder de 24 finalisten van Lyon..

De Europese finale ging door op 11 en 12 mei 2016 in het Palazzo Zichy in Boedapest. De finalist van ons land Peter Aesaert werd in deze prestigieuze competitie bijgestaan door onze chef Jo Nelissen, die optrad als coach en een van onze leerlingen uit het zevende jaar Gastronomie Michelle Boone, die fungeerde als commis.

Proficiat aan het hele team en heel veel succes in Lyon!!!