24.9

Laatstejaars Spermalie op congres Food Paradise Day

Op donderdag 21 september werden al de laatstejaars studenten van de hotelscholen uitgenodigd op een congres waar heel wat grote namen uit de horecawereld kwamen spreken om zo de leerlingen te overtuigen om toch aan de slag te blijven in de horeca na hun studies. Dit congres vond plaats in het concertgebouw van Brugge voor 1300 personen.


Food Paradise Day is een inspirerend congres dat laatstejaarsstudenten in de horeca goesting en durf moet geven. Goesting om te ondernemen. Durf om hun hart te volgen. Via succesverhalen van 15 nationale en internationale topsprekers – waaronder Albert Adrià, Geert Van Hecke, Sergio Herman, Kobe Desramaults, NorthSeaChefs, Hendrik Dierendonck en Luc De Laet – wil de organisatie de toekomst van de horeca een nieuw elan geven.
Food Paradise Day is een initiatief van #FightforPassion. Een vzw opgericht door Dominique Persoone, Rudi Van Beylen en Filip Claeys. Het trio wordt dagdagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het slechte horeca-imago. Samen willen ze daar verandering in brengen. Gelukkig konden ze op veel steun van buitenaf rekenen. Heel wat instanties boden vrijwillig hun hulp tijdens Food Paradise Day. Dankzij hun inzet, maar ook dankzij uw steun, werd het congres een succes.
De Westvlaamse Hotelscholen zorgden samen met een Northsea chef voor een onderdeel van het lunchpakket. De chef die ons gerecht voorzag, was Pieter Lonneville van Tête Presée.