05.9

Spermalie opent nieuwe keukens in Stuvenberghe

Tijdens de zomervakantie is er in Spermalie hard gewerkt. De keuken in het gebouw Stuvenberghe is volledig gerenoveerd. Deze keuken was na ruim 25 jaar dienst dringend aan vernieuwing toe.
We kozen er, in samenwerking met de professionele keukenbouwer Bossuyt, voor om te gaan voor een totale renovatie met de modernste apparatuur.
De indeling van de keuken werd grondig hertekend, zodat er meer plaats kwam voor werktafels en ruimte voor individueel werk.
In het verleden werkten de chefs in deze keuken op gas, maar in de nieuwe keuken is er gekozen voor inductie. Deze nieuwe techniek heeft veel troeven: inductie heeft de voordelen van gas op het vlak van snelheid en keuze voor de juiste temperatuur. Daarnaast heeft inductie als voordelen dat het in de keuken veel minder warm wordt, dat er een beduidend lager energieverbruik is en dat het veel makkelijker is in onderhoud. We stellen vast dat in de horeca ook meer en meer voor inductie gekozen wordt en daarom vinden wij het belangrijk om de toekomstige chefs met deze techniek te laten kennismaken.
De keuken is opgedeeld in 3 zones. Zone 1 beschikt o.a. over een groot fornuis met teppanyaki plaat. Zone 2 en 3 beschikken over afzonderlijke units, zodat leerlingen en cursisten er volledig zelfstandig aan het werk kunnen.
Deze investering  was noodzakelijk om de infrastructuur van de school up-to-date te houden. De keuken in Stuvenberghe wordt immers zeer intensief gebruikt en dit zowel door het secundair als het volwassenenonderwijs.
Naast de investering in infrastructuur is er ook  geïnvesteerd in nieuw materiaal zoals potten en pannen. Koken op inductie vraagt immers aangepast materiaal.
We zijn fier op deze renovatie en we zijn ervan overtuigd dat ze bijdraagt aan het kwalitatief hotelonderwijs van de toekomst.