26.11

Leerlingen schitteren op Horeca Expo

Naar jaarlijkse gewoonte stond Spermalie ook dit jaar terug op Horeca Expo, de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector.

Horeca Expo is het jaarlijkse trefpunt waar zo’n 50.000 professionele bezoekers zaken doen met meer dan 600 bedrijven. Met een kwalitatief, innovatief en authentiek totaalaanbod staat de top binnen elk segment in de spots. Dit jaar vond het evenement plaats van 18 tot en met 22 november 2018.
Op maandag 19 november vond de prestigieuze wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ plaats, een kookwedstrijd  georganiseerd door de gastronomische vereniging ‘Les Disciples Escoffier Benelux’. Deze vereniging richt zich tot jongeren tussen 19 en 23 jaar, alsook leerlingen van het laatste jaar aan de hotelschool. Zij die zich geroepen voelen en een culinaire uitdaging willen aangaan, kunnen deelnemen aan deze toonaangevende kookwedstrijd.
Het thema voor de wedstrijd was dit jaar zalm (ongeveer 3 kilo) in een koude (lauwe) bereiding met 3 vrije garnituren (voor 8 personen) en in een warme bereiding eveneens met 3 vrije garnituren (voor 8 personen), gepresenteerd op bord.
De winnaars mogen begin maart 2018 deelnemen aan de internationale finale “Trophée Jeunes Talents Escoffier” in Bordeaux.
We zijn dan ook trots dat twee van onze leerlingen uit het zevende specialisatiejaar Gastronomie Cedric Borgonjon en Thibo Bomberna deze wedstrijd hebben gewonnen.Proficiat aan beide leerlingen en ook een speciale vermelding voor coach Peter Keirsbilck voor de super ondersteuning!