27.5

2. Wat is het verschil tussen de instapcursus ‘Gasten ontvangen: van aperitief tot toetje’ en ‘Initiatie warme & koude keuken’?

Er zijn enkele praktische verschillen:

Gasten ontvangen: van aperitief tot toetje Initiatie warme & koude keuken
Duur van de cursus van september tot midden april van september tot begin juni
Kostprijs van de cursus € 180 inschrijvingsgeld
+ € 321 cursusgeld
€ 240 inschrijvingsgeld
+ € 428 cursusgeld
Richtlijnen i.v.m. kledij gewone keukenschort verplicht: koksvest met lange mouwen en lange voorbindschort

Op inhoudelijk vlak:

De cursus Gasten ontvangen… is een gevarieerde cursus, waarin zowel het voorbereiden en klaarmaken van het menu aan bod komt, als het verzorgen van een mooi gedekte tafel, bereiden van een aperitief of andere passende dranken. De focus ligt op gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, zodat je maximale tijd met je gasten aan tafel kunt doorbrengen. Er zijn ook thema-lessen: bv. hoe organiseer ik een kaas- en wijnavond of een afternoon tea. Deze cursus is ideaal om te starten, voor wie graag familie of vrienden uitnodigt en zijn gasten wil verwennen.
In de cursus Initiatie warme & koude keuken krijg je de basissen aangeleerd. Elke week zal er een menu bereid worden, telkens met 3 gangen. 1ste gang is een soep/salade/hapje/nagerecht, als 2de een koud/lauw/warm voorgerecht, gevolgd door een hoofdgerecht. Dit is het begin van de opleiding tot keukenverantwoordelijke,
jaar na jaar zal men verder bouwen op deze basissen en de technieken en gerechten uitbreiden.