08.5

12. Krijg ik na afloop een diploma?

Binnen het volwassenenonderwijs spreken we over studiebewijzen. Wie zijn cursus met succes beëindigt, ontvangt een deelcertificaat van de gevolgde module(s).

Wie alle modules binnen keukenverantwoordelijke afwerkt, ontvangt het certificaat keukenverantwoordelijke. In Gent kan je het certificaat Hulpkok behalen.

Wie slaagt voor de eenjarige opleiding, ontvangt het certificaat hotelbedrijf. Je kunt in ons centrum ook het certificaat van wijnkenner behalen.

In Gent kan je binnen het studiegebied mode het deelcertificaat behalen van de modules die je met succes beëindigt. Als je het  volledige traject van een opleiding (bv. realisaties kinder- en  tienerkleding, maatwerk damespatronen, modist, …) afwerkt, behaal je  het certificaat van deze opleiding.

Wie slaagt in de modules Engels niveau 1 en 2 ontvangt het certificaat Engels richtgraad 1, wie ook de niveaus 3, 4 en 5 met succes afrondt ontvangt het certificaat Engels richtgraad 2.

Cursisten  die alle modules van de opleiding host/hostess (inclusief stage) met succes beëindigen behalen het certificaat host/hostess op een toeristische bestemming.

Hetzelfde geldt voor  de gidsenopleidingen. Je ontvangt na elke module het deelcertificaat.  Wanneer je het volledige traject met succes hebt beëindigd, ontvang je  het certificaat gids en de gidsenkaart van Toerisme Vlaanderen.

In  sommige gevallen kan de cursist ook het diploma secundair onderwijs  behalen (zie verder).