Over Spermalie

Over Spermalie

Interesse om een opleiding te volgen voor chef-kok of maître d’hôtel? Ben je gebeten door de reismicrobe of wil je in de evenementen- of vrijetijdssector aan de slag? Dan ben je welkom in onze Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

Onze school is je springplank naar een boeiende job in de ‘travel and hospitality industry’. Maar er is meer: je geniet bij ons ook een brede  algemene vorming waardoor de poort naar het hoger onderwijs wagenwijd blijft openstaan.

Ben je een 18 plusser dan ben je welkom in ons volwassenenonderwijs. Je kiest uit onze brede waaier aan opleidingsmogelijkheden. Je volgt les om je persoonlijk te ontwikkelen of met het oog op een andere job.

Jouw toekomst begint in elk geval hier. Welkom!

Cédric Borgonjon (leerling 4HO)

Kok worden, is sinds mijn vijfde leerjaar mijn droom! Na de opendeurdag was ik zeker van mijn keuze voor Spermalie. We krijgen een heel goede begeleiding van onze leerkrachten. Het aanbod van de praktijklessen is zeer uitgebreid. Ik ben ook blij met de leerrijke lessen Frans, Engels en Duits. Er is een toffe sfeer op school!”

Brecht Beeckman (leerling 1A)

Mijn eerste kennismaking met Spermalie was zeer indrukwekkend. Hoe ik de leerlingen zag lachen, iedereen trots dat ze allemaal naar Spermalie naar school mogen gaan . Het was dan ook aftellen naar de eerste schooldag. Wat was dat super! Allemaal nieuwe jongens en meisjes,ik kon er niemand , maar na de eerste dag al direct vrienden. Het is ook super dat iedereen goed met elkaar omgaat. Van alle leerjaren en leeftijden door elkaar. Ik voel me er echt thuis.

Mevr M. Maton, mama van Axel Roegiers, prom.jaar 2013.

“Onze zoon gaat naar z’n 3de jaar Finance en Verzekeringen. Hij werd geselecteerd voor een Honours Degree. In Spermalie heeft hij geleerd om hard te werken, zelfstandig te zijn maar ook in team te functioneren.  Waarden als beleefdheid, stiptheid, verdraagzaamheid en discipline werpen nog elke dag z’n vruchten af.”

Sofia Vandaele (promotiejaar 1991, 6de Hotel)

Vanuit de keuken bij mijn ouders naar Hotelschool Spermalie, het was een erg voor de hand liggende keuze ; de opleiding bood me een excellente basis om mijn keuze naar de international hotellerie verder te zetten.  Na Brussel, London en New York, ben ik nu aan de slag als General Manager voor Hilton Paris Opera.

 

Nick Ducheyne en Lies De Cocker (promotiejaar 2007, eenjarige opleiding kok en kelner)

In Spermalie ontdekten we onze passie voor koken en service. Daarna gingen we ervaring opdoen bij Wout Bru in Zuid-Frankrijk. Nu zijn we de trotse eigenaars van Ducheyne atelier/traiteur.