Doelstelling

Een passende wijn bij je gerecht zorgt voor een extra dimensie. In deze module leer je hoe wijn en gerecht te combineren. We vertrekken vanuit het recept: de smaken van de ingrediënten, de bereidingswijze en het gebruik van kruiden en specerijen. Je leert de regels van de harmonie tussen wijn en gerecht toe te passen en te zoeken naar de meest passende combinatie. Je bent in staat een wijnkeuze te maken bij gerechten, kazen en desserts. Je bereidt en proeft op regelmatige tijdstippen hapjes met zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Inhoud

  • harmonie van wijn en kaas
  • de invloed van kruiden en specerijen
  • dominerende smaken in gerechten en hun invloed op de wijn

Een degustatie

frisse witte wijn met zeevruchten

zoete wijn met eendenlever

wijn en chocolade

Praktische info

Duur van de cursus

van midden januari tot begin juni

Tijdstip 2018-2019

donderdag      18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs 2018-2019

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 294

Instapvoorwaarde

geslaagd zijn voor de modules “algemene wijnkennis “+ “degustatie Franse wijnen” + “degustatie wereldwijnen”

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen