Doelstelling

Deze cursus maakt je wegwijs in het vakjargon van de ‘cuisine’. Je oefent gaandeweg de basishandelingen. Met aandacht voor snijdtechnieken en oog voor bordschikking overstijgen we de dagdagelijkse keuken. Elke week bereid je een menu; met een hapje, soep of koud voorgerecht en af en toe een toetje.

Inhoud

  • bruine, blanke, kalfs- en gevogeltefonds, visfumet
  • pureesoepen, burgersoepen, room- en veloutésoepen…
  • witte sausen, bruine sausen, tomatensausen, emulsies, dressings…
  • gaartechnieken zoals blancheren, pocheren, koken op zijn Engels, bakken, braden, stoven, frituren, smoren/braiseren, glaceren, gratineren…
  • verschillende aardappelbereidingen: natuur, puree, frieten, pont-neuf, stroaardappelen
  • oliesausen en afleidingen, vinaigrettes, marinades
  • koude soepen zoals gazpacho, vichysoise, …
  • samengestelde salades
  • snijdtechnieken

Gastronomisch voorproefje

Gerookte vissalade met fijne boontjes en mieriksworteldressing

Roomsoep van waterkers met gebakken kippenlevertjes en chiliolie

Waaier van gebakken ossenhaas met bearnaisesaus

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni

Tijdstippen 2017-2018

keuze uit

maandag               14.30 u. – 18.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

maandag               18.30 u. – 22.10 u. VOLZET

dinsdag                  14.30 u. – 18.10 u.

dinsdag                  18.30 u. – 22.10 u. VOLZET

donderdag            14.30 u. – 18.10 u.

donderdag            18.30 u. – 22.10 u. VOLZET

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 240 + cursusgeld: € 428

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Modules

initiatie warme keuken / koude keuken

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen