Doelstelling

Verwen je graag familie en vrienden? Zet je daarbij graag de puntjes op de ‘i’? Dan is deze cursus geknipt voor jou. Je leert er alles over hoe je gasten in stijl ontvangt, hen trakteert op een lekker aperitief en verrast met een bereiding als geflambeerde biefstuk of sabayon. Er is ook aandacht voor het feestelijk opdekken van de tafel, de etiquette, het schenken van de wijn en het digestief. Alles tot in de puntjes verzorgd, van het aannemen van de jas tot het zelfgemaakte toetje!

Inhoud

  • schenken van alcoholhoudende en alcoholvrije dranken; schenken van wijn aan tafel
  • shaken van cocktails; bereiden en schenken van warme dranken
  • kennismaken met diverse soorten bier, vermout, likeur, bitter, eau de vie…
  • voorbereiden, dekken en versieren van de tafel; serveermethoden
  • koude en warme aperitiefhapjes
  • versnijden van vlees, gevogelte en wild
  • versnijden van kreeft en gerookte vis, fileren van tong
  • versnijden van fruit
  • kaas- of zeevruchtenschotel samenstellen
  • themabuffet opstellen

Gastronomisch voorproefje

Midnight sun met wafeltje met gerookte zalm

Lamsfilet in winterjasje

Cool down met mascarpone

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot midden april

Tijdstippen 2017-2018

keuze uit

maandag               18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op een wachtlijst is mogelijk)

dinsdag                  18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op een wachtlijst is mogelijk)

donderdag            14.30 u. – 18.10 u.

donderdag            18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 180 + cursusgeld: € 321

Modules

onthaal en omgang met gasten / drankenkennis, bar en cocktails / zaalversnijdingen en -bereidingen

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen