Doelstelling

In deze module leer je bieren en gerechten combineren. Bier en foodpairing is het centrale thema waarbij de smaken van je gerecht en je bier helemaal in balans zijn.

Inhoud

In deze module komt het er op aan om professioneel te leren proeven, zodat je de dominante smaak in het bier leert herkennen.

Je bereidt in deze module gerechten maar je kookt niet met bier. Het is de bedoeling om de smaken van het gerecht en de keuze van het bier op elkaar af te stemmen. Je ontdekt dus de harmonie tussen bier en gerecht en je leert de invloed van kruiden te onderscheiden.

Een degustatie:

  • het juiste bier bij de juiste kaas
  • een slaatje met geitenkaas, pijnboompitjes, framboosazijn en notenolie
  • op vel gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten
  • asperges met gerookte zalm en mousselinesaus, puree met zure room en bieslook
  • entrecote ‘wit-blauw’ op de grill gebakken met bearnaisesaus, krielaardappelen met chermoula

Praktische info

Duur van de cursus

van midden april tot midden juni

Tijdstip 2019-2020

dinsdag   18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 60 + cursusgeld: € 130

Module

bier en gastronomie

Instapvoorwaarde

geslaagd zijn voor de modules algemene bierkennis + bierdegustatie

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen