Doelstelling

Ben je een liefhebber van wijn en wil je je kennis op een professionele manier verruimen? Dan is dit de ideale instapcursus. Je volgt het volledige parcours van de druif: van wijngaard tot in het glas. Je ontdekt de invloed van de ‘terroir’, de snoeitechnieken, de vinificatie en de invloed van de natuurelementen. Je komt ook alles te weten over het bewaren van de wijn. Last but not least leer je de wijn te degusteren en er een professioneel oordeel over uit te spreken.

Inhoud

  • inzicht in het vinificatieproces
  • invloed van het klimaat & andere natuurelementen
  • kennismaken met de bewaarmethodes voor de verschillende wijntypes
  • de eigenschappen van een goede wijnkelder
  • degusteren volgens de regels van de kunst
  • het beschrijven van kleuren, geuren en smaken om zo op een professionele manier de wijn te beoordelen
  • de wijn correct serveren

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot midden januari

Tijdstip 2017-2018

maandag           18.30 u. – 22.10 u. EXTRA GROEP!

dinsdag             18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

Kostprijs:

inschrijvingsgeld: € 120 + cursusgeld: € 222

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen