Doelstelling

In deze cursus gaan we niet enkel specialiteiten met vis aanleren, maar ook schaal- en schelpdieren verwerken. Jouw passie voor de verfijnde keuken wordt gevoed met hedendaagse tendensen en knowhow van de chef.

Aanvullend krijg je technische kennis waarbij je gaandeweg leert hoe planning, organisatie en commercieel inzicht in de diverse operationele taken te integreren. Ook de aspecten veiligheid en hygiëne in en rond de keuken worden uitvoerig behandeld. Deze lessen worden gedeeltelijk via afstandsonderwijs georganiseerd, waarbij je thuis via de computer een lesonderdeel afwerkt.

Inhoud visgerechten

  • bereiden van vis, schaal- en schelpdieren: in ‘court-bouillon’, stomen, stoven, pocheren, roosteren, in papillot…
  • botersausen, veloutésausen, schaaldiersausen, koude sausen, …
  • schaal- en schelpdiersoepen, bouillabaisse, bisque, heldere soepen, visveloutésoepen,

Gastronomisch voorproefje

Sint-Jakobsvrucht met hazelnootboter en bieslook

Gebraden staartvis met specerijenkorst en open lasagne met groentjes uit de wok en schuimige kokossaus

Inhoud voedselveiligheid en hygiëne

  • de wetgeving inzake veiligheid in het bedrijf, hygiëne en productaansprakelijkheid
  • risicoanalyse, voorraadbeheer
  • de wetgeving inzake etikettering en prijsaffichering

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni

Tijdstippen 2017-2018

keuze uit

maandag               14.30 u. – 18.10 u.

maandag               18.30 u. – 22.10 u.

dinsdag                 18.30 u. – 22.10 u.

donderdag            14.30 u. – 18.10 u.

donderdag            18.30 u. – 22.10 u. VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 240 + cursusgeld: € 287

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Modules

visgerechten / beheer en organisatie (let wel: dit is geen bedrijfsbeheer)

Instapvoorwaarden:

Voor visgerechten: geslaagd zijn voor de modules initiatie warme keuken + koude keuken + dagschotels met vlees en gevogelte + dagschotels met vis + nagerechten
Voor voedselveiligheid en hygiëne (beheer en organisatie): minimum 1 cursus van 160 lestijden gevolgd hebben

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen