Doelstelling

Dit is dé topcursus voor wie de horecamicrobe te pakken heeft. De nadruk ligt op het zelfstandig werken zodat je met een goede voorbereiding gezwind een gekozen gerecht kan bereiden. Bovendien leer je je gasten in stijl ontvangen en op een correcte en vlotte manier bedienen. Het is een cursus vol afwisseling, waarbij je de ene week verantwoordelijk bent voor de bereidingen; de week erop verzorg je de bediening. Elke week degusteer je samen met de andere cursisten de gerechten.

Inhoud

  • opdekken van de tafel volgens de regels van de kunst
  • verwelkomen en begeleiden van de gasten
  • bestelbon opmaken en lezen
  • aan de kaart gerechten bereiden, dresseren en doorgeven
  • originele creaties met oog voor de eigentijdse gastronomie
  • correct serveren van gerechten en dranken

Gastronomisch voorproefje

Gegratineerde kreeft “Thermidor”

Gebakken duifje op duxelle van champignons

Wentelteefjes met ananas

Praktische info

Duur van de cursus

van begin september tot begin juni

Tijdstippen 2019-2020

keuze uit

maandag                   18.30 u. – 22.10 u.

dinsdag                     18.30 u. – 22.10 u.

donderdag                14.30 u. – 18.10 u.

donderdag                18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs 2019-2020

inschrijvingsgeld: € 240 + cursusgeld: € 555

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: een koksvest met lange mouwen en een lange voorbindschort

Modules

dienst aan de kaart-keuken / onthaal en omgang met gasten / interactie zaal-keuken

Instapvoorwaarde

geslaagd zijn voor de modules initiatie warme keuken + koude keuken + dagschotels met vlees en gevogelte + dagschotels met vis + nagerechten + visgerechten + vleesgerechten + streekgerechten

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen