Je wilt aan de slag in de horecasector en bent heel leergierig en enthousiast om je de vaardigheden en kennis van de keuken eigen te maken? Dan is dit wellicht iets voor jou!

Doelstellingen

Je speelt met de idee om een eigen zaak te starten of je wilt aan de slag als (hulp)kok in een tearoom of restaurant? Maar vooral: je bent heel leergierig en enthousiast om je de kennis en vaardigheden van de keuken eigen te maken?

In dit traject kan je versneld het certificaat van keukenverantwoordelijke behalen, je werkt namelijk in 2 cursusjaren alle modules af; je komt 3 keer per week naar de les. Een degelijke motivatie en inzet zijn hierbij onontbeerlijk, voorkennis is niet vereist.

Inhoud

1ste jaar:

semester 1

  • Initiatie warme & koude keuken
  • Nagerechten

semester 2

  • Initiatie vlees
  • Initiatie vis
  • Voedselveiligheid en hygiëne

2de jaar:

semester 1

  • Streekgerechten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten

semester 2

  • Hedendaagse restaurantgerechten
  • Zaaltechnieken
  • Horeca en wetgeving

Modules: initiatie warme keuken / koude keuken / nagerechten / dagschotels met vlees en gevogelte / dagschotels met vis / beheer en organisatie / streekgerechten / visgerechten / vleesgerechten / dienst aan de kaart-keuken / onthaal en omgang met gasten / interactie zaal-keuken / beheer en organisatie hotel. Voor de inhoud van de modules verwijzen we naar de cursussen verderop op deze site.

Praktische Informatie

Duur van de cursus

2 cursusjaren, van begin september tot begin juni

Tijdstippen

3 lesmomenten per week (2 namiddagen + 1 avond)
Er zijn 2 groepen (max. 14 cursisten per groep), met een verschillend uurrooster.

Uurrooster GROEP 1 VOLZET (inschrijven op wachtlijst is mogelijk)
Jaar 1: maandagnamiddag + maandagavond + donderdagnamiddag
Jaar 2: dinsdagnamiddag + donderdagnamiddag + donderdagavond

Uurrooster GROEP (kan in combinatie met AAV in VTI Brugge)
Jaar 1: maandagavond + dinsdagnamiddag + donderdagnamiddag
Jaar 2: dinsdagnamiddag + dinsdagavond + donderdagnamiddag

Kostprijs

1ste jaar: inschrijvingsgeld: € 600 + cursusgeld: € 1070

2de jaar: inschrijvingsgeld: € 600 + cursusgeld: € 1155

Richtlijnen i.v.m. kledij

verplicht: koksvest met lange mouwen, groen halsdoekje, keukenbroek, lange voorbindschort, veiligheidsschoenen, toque

Instapvoorwaarde

Medisch geschiktheidsattest
Voorkennis is niet vereist
Brochure downloaden