Doelstelling

Deze nieuwe cursus richt zich tot iedereen die graag tuiniert – of het wil leren – en die met de zelfgekweekte producten in de keuken aan de slag wil om eenvoudige gastronomische gerechten
te bereiden. De centra voor volwassenenonderwijs Spermalie en CVO VTI Brugge slaan de handen in elkaar en zorgen ervoor dat je deze unieke ervaring van ‘grond tot mond’ kan beleven in een
originele setting. De lessen tuinieren worden gegeven door een gespecialiseerd vakman. Een keukenchef neemt de eenvoudige gastronomische lessen voor zijn rekening.

Inhoud

20 lesnamiddagen (13.00 u. – 16.30 u.): Tuinieren

• Ecologische en biologisch voorbereiden van de grond- en serrepercelen
• Planten en zaaien volgens de seizoenkalender
• Onderhoud van de percelen buiten en in de serre
• Ondersteunende middelen zoals insectengaas, bindmateriaal, gereedschappen, bodemverbeteraars, …
• Oogsten van de gewassen en fruit

9 lesnamidagen (14.30 u. – 18.10 u.): Eenvoudige gastronomie

• Groentebereidingen met oogst uit de moestuin
• Heerlijke soepen op basis van ‘eigen kweek’
• Eenvoudige bewaartechnieken: opleggen van groenten, fermenteren, …
• Leren bereiden van sausen zoals witte sausen, bruine sausen, dressing, …
• Aanleren van gaartechnieken: blancheren, stomen, gratineren, frituren, …
• Voor alle bereidingen houden we rekening met de seizoenkalender

 

Praktische info

Duur van de cursus

De cursus loopt over 29 namiddagen verspreid tussen september 2018 en juni 2019.
Klik hier voor een overzicht van de lesdagen.

Tijdstip 2018-2019

• Tuinieren gaat door op maandagnamiddag van 13 u. tot 16.30 u. in de tuin van Haverlo in Assebroek.
• Eenvoudige gastronomie gaat door op maandagnamiddag van 14.30 u tot 18.10 u. in het CVO Spermalie in Brugge.

Kostprijs

€ 375: Inschrijvingsgeld, cursusmateriaal, planten, zaden, tuingereedschappen en degusteren van de gastronomische bereidingen

 

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen (kies voor INSTAPcursus)