Doelstelling

Wil je graag je kennis van dranken verruimen?  Ben je gepassioneerd door de vele mogelijkheden van zowel koude als warme, alcoholische als non-alcoholische dranken? Dan hebben wij de gepaste cursus voor jou!

Naast de klassieke alcoholische dranken zoals wijn en bier, zie je meer en meer de trend om ook  een lekkere mocktail, speciale waters, verschillende koffies of zelfs thee te presenteren.

Je verwerft in een degustatiebar inzicht in de oorsprong en het proces van grondstof tot eindproduct. Verschillende handelingen worden uitgelegd en gedemonstreerd waarna je zelf aan de slag gaat achter een professioneel uitgeruste bar. Alle dranken die je zelf ontwerpt, worden nadien gedegusteerd.

Inhoud

  • Bezoek aan een koffiebranderij
  • De cépages van koffie
  • Wat is slow coffee?
  • Opzetten en degusteren van Cona koffie
  • Melkdranken: café latte, cappuccino, café machiatto
  • Sterke koffies
  • Zwarte, groene, blauwe, witte thee en infusies
  • Waters
  • Smoothies, mocktails en eigen frisdranken
  • Aperitieven: bitters, vermouths,
    anijsdranken, distillaten…
  • Serveren van gin & tonic, distillaten
  • Pre dinner, all day and after dinner cocktails
  • Degustatie van Belgische bieren: fruitbier, witbier, trappist, abdijbier…

Een greep uit het programma:

Zet je eerste stappen in de koffiekunst: samen bereiden, decoreren en serveren we geurige koffies.

Gastsprekers dompelen je onder in de wereld van hun favoriete drank:
– Ann Vansteenkiste, theesommelier;
– Roland  Vanden Abbeele, watersommelier.

Bij het maken van een cocktail komt heel wat kijken: je gaat aan de slag met de verschillende ingrediënten en materialen en maakt kennis met zowel klassieke als hedendaagse cocktails.

Praktische info

Duur van de cursus

9 lessen, van begin september tot begin november

Tijdstip 2018-2019

donderdag            18.30 u. – 22.10 u.

Kostprijs

inschrijvingsgeld: € 60 + cursusgeld: € 108

Module

drankenkennis, bar en cocktails

Klik hier om verder te gaan naar inschrijvingen