De Hotel- en Toerismeschool Spermalie viert dit jaar haar 65-jarig bestaan.
Dit wordt gevierd met tal van activiteiten.
Hieronder vindt u een overzicht.

Doorheen het schooljaar:

Digitale glossy
We maken doorheen het jubileumjaar ‘glanzende’ digitale magazines (glossy) van de vele activiteiten die we organiseren in het kader van 65 jaar Spermalie. Via foto’s en filmpjes zal je, op een trendy manier, kunnen kennismaken met al onze activiteiten. We voorzien een aantal glossy’s dit schooljaar om dan, op het einde van dit feestjaar, de ultieme “eindglossy” te kunnen presenteren.
Klik hier voor het bekijken van  glossy 1.
Klik hier voor het bekijken van glossy 2.
Klik hier voor het bekijken van glossy 3.
Klik hier voor het bekijken van glossy 4.
Klik hier voor de eindglossy.

September 2016:

Dag voor de leerlingen op 21/09

1
Alle leerlingen genoten van een dagje in de Efteling. De foto’s liegen er niet om: een uitstap vol sun, fun & friends!

Oktober 2016:

Dwars door Spermalie op 14/10

2
Alle leerlingen tonen zich die dag van hun sportieve kant en mogen voor één keer door de school ‘lopen’ voor een run van 1 km en 103 trappen.
De klasgroepen leggen ook een hindernissenparcours af en bundelen hun krachten bij het touwtrekken. Deze sponsorloop staat volledig in het teken
van de Vlaamse ‘Rode Neuzen Dag’, een goed doel waarbij de opbrengst gaat naar jongeren met psychische problemen. De ‘Rode Neuzen’ zijn ook op school te koop.

Brugge Urban Trail op 16/10

3

Tijdens dit loopevenement doorkruisen de deelnemers de Brugse binnenstad. Ze lopen langs en door nieuwe en historische gebouwen, zo ook door onze school. Leerlingen moedigen de lopers ondertussen aan met percussie op potten en pannen.

November 2016:

Horeca Expo Gent van 20 t.e.m. 24/11

4
Naar jaarlijkse traditie is de school present op de grootste horecabeurs van België. Deze editie kleden we de stand feestelijk aan en verloten we 3 gastronomische diners in ons didactisch restaurant Hoeve Cortvriendt. Kom langs op onze stand en waag je kans!

December 2016:

Kerstlunch voor Poverello Brugge op 14/12

5
Elk jaar organiseren we met onze 4de jaars een lunch voor 100 mensen van Poverello. Dit jaar nodigen we hen uit in onze school om aan te zitten aan de tafels van Spermalie. De leerlingen bereiden de maaltijd en bedienen de gasten; de muzikale animatie zal gebracht worden door enkele leraren.

Kerstmarkt op 23/12
Na het oudercontact maken we het gezellig op onze eigen (eerste) kerstmarkt. Er zullen verschillende kraampjes zijn van de mini-ondernemingen van onze 7de specialisatiejaren, de ouderraad, de oud-leerlingenvereniging en de cursisten van de opleiding ‘Kok&Kelner in 1 jaar’. De kerstman verwelkomt leerlingen, ouders, medewerkers en bezoekers. Het feestcomité trakteert de medewerkers nadien op een kerstborrel.

Januari 2017:

Personeelsfeest 65 jaar op 13/01

6
Deze avond is volledig in regie van enkele leraren: alle medewerkers worden getrakteerd op een gastronomisch diner in de eigen school. Personeelsleden, die 25 jaar in dienst zijn of op rust gaan worden extra in de bloemetjes gezet. Afsluiten doen we op de dansvloer.

Februari 2017:

Schoolbanket 65 jaar op 17/02

87
In Domein Vossenberg te Hooglede organiseren we ons tweejaarlijkse culinaire event voor sympathisanten, ouders en cursisten. In dit vernieuwde feestcomplex nodigen we 350 gasten uit onder het motto ‘Taste the experience, be our guest’. De leerlingen en leraren tonen die avond het beste van zichzelf in de keuken en het restaurant. Op het podium zal er een gastoptreden zijn van studenten van de Dutch Acadamy of Performing Arts (DAPA) uit Den Haag.

Maart 2017:

Flash mob
In de aanloop naar de Open Dagen van onze school organiseren we een verrassingsoptreden op een nog geheime publieke plaats. Spannend!

Jubileum Open Dagen op 18-19/03

9
De Open Dagen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie vieren ook hun jubileum. Geïnteresseerde jongeren maken we warm voor één van onze opleidingen binnen Hotel, Toerisme, Hospitality, Restaurant&Keuken. Ook voor de volwassenen zetten we de opleidingen gastronomie en toerisme in de kijker. Nieuwsgierigen kunnen een kijkje nemen achter de schermen van onze dynamische school, iedereen is er van harte welkom!

Mei 2017:

Dag voor de medewerkers op 5/05
Een verrassingsactiviteit georganiseerd door het feestcomité voor alle personeelsleden van de school. Er is alvast mooi weer besteld!