Secundair onderwijs

HET BESTE VAN JEZELF

Je bent jong en je wilt wat. Chef-kok worden? Een eigen hotel uitbaten? Of mensen fantastische vakanties bezorgen? Op Spermalie worden kleine dromen groot. Met onze praktijkgerichte opleidingen Hotel, Toerisme, Hospitality of Restaurant & Keuken stomen wij je klaar voor de toekomst.

Onze school werd in 1952 opgericht door de Zusters van Spermalie. Meer dan 60 jaar later zijn we uitgegroeid tot een school die staat voor kwaliteit. Dat hebben we te danken aan leerkrachten en leerlingen die elke dag het beste van zichzelf geven.

Wij zetten passie om naar uitmuntend vakmanschap. Daarom hameren we op etiquette, stijl, discipline, eerlijkheid en gastvrijheid. Op Spermalie maken we het samen.

Cédric Borgonjon (leerling 4HO)

Kok worden, is sinds mijn vijfde leerjaar mijn droom! Na de opendeurdag was ik zeker van mijn keuze voor Spermalie. We krijgen een heel goede begeleiding van onze leerkrachten. Het aanbod van de praktijklessen is zeer uitgebreid. Ik ben ook blij met de leerrijke lessen Frans, Engels en Duits. Er is een toffe sfeer op school!”

Brecht Beeckman (leerling 1A)

Mijn eerste kennismaking met Spermalie was zeer indrukwekkend. Hoe ik de leerlingen zag lachen, iedereen trots dat ze allemaal naar Spermalie naar school mogen gaan . Het was dan ook aftellen naar de eerste schooldag. Wat was dat super! Allemaal nieuwe jongens en meisjes,ik kon er niemand , maar na de eerste dag al direct vrienden. Het is ook super dat iedereen goed met elkaar omgaat. Van alle leerjaren en leeftijden door elkaar. Ik voel me er echt thuis.

Mevr M. Maton, mama van Axel Roegiers, prom.jaar 2013.

“Onze zoon gaat naar z’n 3de jaar Finance en Verzekeringen. Hij werd geselecteerd voor een Honours Degree. In Spermalie heeft hij geleerd om hard te werken, zelfstandig te zijn maar ook in team te functioneren.  Waarden als beleefdheid, stiptheid, verdraagzaamheid en discipline werpen nog elke dag z’n vruchten af.”

Marie Goethals De Mude (7de specialisatiejaar gastronomie)

Als meisje van 13 jaar maakte ik kennis met het internaat. Ik ontdekte er een warme tweede thuis. Straks studeer ik af, maar ik weet nu al dat ik het internaat zal missen.

Sofia Vandaele (promotiejaar 1991, 6de Hotel)

Vanuit de keuken bij mijn ouders naar Hotelschool Spermalie, het was een erg voor de hand liggende keuze ; de opleiding bood me een excellente basis om mijn keuze naar de international hotellerie verder te zetten.  Na Brussel, London en New York, ben ik nu aan de slag als General Manager voor Hilton Paris Opera.

 

25.9

Spermalie present op Kookeet

Op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 september 2017 vond aan het stationsplein van Brugge Kookeet plaats, een culinair festival waar 32 topchefs aan deelnemen.

Lees meer

Gepost op 25.9.17
24.9

Laatstejaars Spermalie op congres Food Paradise Day

Op donderdag 21 september werden al de laatstejaars studenten van de hotelscholen uitgenodigd op een congres waar heel wat grote namen uit de horecawereld kwamen spreken om zo de leerlingen te overtuigen om toch aan de slag te blijven in de horeca na hun studies. Dit congres vond plaats in het concertgebouw van Brugge voor 1300 personen.

Lees meer

Gepost op 24.9.17