25.9

‘Wegwijs in wijn’, het nieuwe boek van Gido Van Imschoot

Meer dan twintig jaar na het geven van zijn eerste cursus ‘Wijn leren proeven’ schrijft sommelier Gido Van Imschoot, oud- technisch adviseur van onze school een omvattende gids. In drie uitgebreide hoofdstukken geeft hij een antwoord op de meest prangende vragen van wijnliefhebbers.

Hij schetst de bredere context en de achtergrond bij het proces van de wijnbouw, vertelt waar je op kan letten bij het proeven van wijn en zegt meteen ook meer over het omgaan met wijn in het algemeen: waar kan je wijn het best kopen, hoe bewaar je die lekkere fles en hoe schenk je uiteindelijk?
Wegwijs in wijn geeft in heldere en klare taal antwoorden. Hoe wordt wijn gemaakt? Wat is het verschil tussen biologische en natuurwijn? Hoe leer je de verschillende smaken van wijn te onderscheiden? Waar let je op bij het ruiken aan wijn? Wat is de juiste serveertemperatuur van je wijn? Hoeveel wijntypes zijn er? Hoe beïnvloedt de bodem/het terroir de smaak van wijn? Is het glas belangrijk om wijn te proeven? Hoe combineer je wijn en gerechten? Waar koop je best je wijn? Hoe kun je wijn bewaren? Hoe organiseer je zelf een wijnproeverij?
Dankzij dit boek krijg je een beter begrip en meer voeling met de vele nuances in wijn en kan je nog meer genieten van wijn.
Wijnspecialist Gido Van Imschoot is Maître-Sommelier en voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers. In 2004 richtte hij zijn eigen wijnacademie Panta Rhei op in Roeselare. Sinds 2012 mag hij zich ook Belgisch en Europees ambassadeur van de champagne noemen. Hij begeleidt succesvolle wijnreizen en is een veel gevraagd spreker.