19.11

Leerling Spermalie ‘Keukencommis Bocuse d’Or’

We zijn trots te kunnen meedelen dat een van onze leerlingen van het zevende jaar Gastronomie, nl. Michelle Boone  werd uitgeroepen tot ‘Keukencommis Bocuse d’Or‘.

Bocuse d’Or is één van dé gastronomische topevenementen, dat zich afspeelt op verschillende niveaus. Eerst worden de landelijke finales georganiseerd; gevolgd door de Europese om tot slot te dromen van de wedstrijd op wereldniveau.
De Belgische finale, waarop de chef werd gekozen die ons land mag vertegenwoordigen in Boedapest in 2016 vond zondag 15 november plaats op de Horeca Expo beurs in Gent. Chef Peter Aesaert is de winnaar van deze Belgische finale.

De chef zal op de Europese finale bijgestaan worden door een commis, die op zijn beurt zijn plaats moet verdienen door deel te nemen aan de wedstrijd ‘Keukencommis Bocuse d’Or’. Deze wedstrijd ging op 19 november door op de Horeca Expo beurs en de jury was niet de eerste de beste. Sterrenchefs zoals Peter Goossens en Ferdy Debecker maakten samen met Peter Aesaert deel uit van de jury.

Vanuit Spermalie dong de jonge vrouwelijke chef in spe Michelle Boone mee naar de titel van beste keukencommis. Zij durfde het aan om als enige meisje mee te doen aan deze toch wel moeilijke wedstrijd. Het is voor een meisje niet evident om haar plaats te veroveren in deze mannelijke wereld. Wij zijn dan ook bijzonder fier dat zij deze wedstrijd gewonnen heeft!
Michelle heeft zich samen met haar coach Jo Nelissen (leraar bij ons op school) grondig voorbereid op deze wedstrijd. De vele inspanningen hebben tot deze schitterende overwinning geleid. Deze overwinning geeft haar, samen met Peter Aesaert een ticket naar Boedapest, waar zij op 11 en 12 mei 2016, mee de Belgische eer zal verdedigen.