26.1

25 leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie werken mee in de catering  op het World Economic Forum in Davos

In het Zwitserse Davos vindt opnieuw het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten komen er samen om de wereldeconomie te bespreken.

Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte is één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Lifestyle Hotel. Heel wat chefs en maîtres zorgen er voor dat alle banketten en buffetten tot in de puntjes verzorgd worden. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Dit is voor hen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Onze praktijkleraar Carl Delaey en  technisch adviseur Walter Lanckmans begeleiden de leerlingen en werken mee om zo alles in goede banen te leiden.
Voor de leerlingen is het hard werken, maar ze ontmoeten tijdens deze stage heel wat beroemdheden en hoge gasten. Ook Koning Filip en Koningin Mathilde wonen de jaarlijkse bijeenkomst bij van het Wereld Economisch Forum te Davos van 22 tot 25 januari 2018. Zij worden vergezeld door de Eerste Minister dhr. Charles Michel, de Vice-eerste Minister en Minister van Ontwikkelingssamenwerking dhr. Alexander De Croo, en de Vice-Eerste Minister en Minister van Werk dhr. Kris Peeters.
In het verleden mochten onze leerlingen ook al koken voor en de bediening verzorgen van de Amerikaanse acteur George Clooney, de kroonprins van Saoedi-Arabië, …
Wij zijn er zeker van dat de leerlingen op zaterdag 27 januari moe, maar zeer voldaan van deze internationale belevenis naar school terugkeren. Ze zullen uitvoerig kunnen vertellen over de roomservice, de banketten, de speciale evenementen. We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring mooi staat op hun curriculum vitae!
In maart vertrekt dezelfde groep naar Piemonte voor een rijke gastronomische ontdekkingstocht die perfect past bij hun opleiding.