Foto albums en Video’s

02.5

Excursie Parijs (24-26 april 2017)

De leerlingen van het vierde jaar toerisme trokken dit jaar naar Parijs voor hun jaarlijkse excursie. Hier alvast enkele impressies…

Gepost op 02.5.17
08.3

Schoolbanket 65 jaar Spermalie

Op vrijdag 17 februari 2017 vierde de Hotel- en Toerismeschool Spermalie haar 65-jarig bestaan met een schoolbanket in de Vossenberg te Hooglede.
Het gastronomisch banket met als thema ‘Be our guest & taste the experience’ mocht ruim 350 bezoekers verwelkomen en werd verzorgd door de leerlingen van het zevende specialisatiejaar Gastronomie. Onze leerlingen van het zesde jaar stonden in voor de bediening. Vrijwillige leerlingen van het eerste jaar hielpen mee tijdens de receptie. Ook enkele cursisten van de éénjarige opleiding waren van de partij.
Langs deze weg willen wij iedereen van harte bedanken voor het slagen van deze mooie avond!

Gepost op 08.3.17
07.3

Onze nieuwe Travel Store

Binnenkort openen we ons nieuw reisbureau, de ‘Travel Store’. Hier alvast enkele sfeerbeelden…

Gepost op 07.3.17
06.3

Open Dagen 2016

Sfeerbeelden genomen op het open dagen weekend van zaterdag 12 en zondag 13 maart 2016.

Gepost op 06.3.17
06.3

Het internaat op Spermalie

In deze rubriek vind je enkele sfeerbeelden vanuit onze verschillende internaten, nl. Residentie De Veste, Residentie De Polders, De Raan, Stuvenberghe en Spermalie. Keicool!!!

Gepost op 06.3.17
10.2

Excursie Vogezen 3TO (31 jan-2 febr)

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de leerlingen van het derde jaar toerisme op excursie naar de Vogezen voor een ski-excursie. Hier alvast enkele sfeerbeelden.

Gepost op 10.2.17
28.1

Leerlingen Spermalie tonen culinaire kunsten in Davos

In het Zwitserse Davos vindt opnieuw het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten komen er samen om de wereldeconomie te bespreken.
Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte is één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Lifestyle Hotel.
Heel wat chefs en maîtres zorgen er voor dat alle banketten en buffetten tot in de puntjes verzorgd worden. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Onze praktijkleraar Jean-Luc Heremans en  technisch adviseur Walter Lanckmans begeleiden de leerlingen en werken mee om zo alles in goede banen te leiden.
Voor de leerlingen is het hard werken, maar ze ontmoeten tijdens deze stage heel wat beroemdheden en hoge gasten. Onze Koning Filip en Koningin Mathilde tekenen present in het hotel waar onze leerlingen aan de slag zijn. Het Koningspaar staat erop om onze leerlingen en de chefs te begroeten.  Ook de Amerikaanse acteur George Clooney, de kroonprins van Saoedi-Arabië, …  behoren tot de reeks bekende gasten voor wie de leerlingen mochten koken en de bediening verzorgen.
Wij zijn er zeker van dat de leerlingen op zaterdag 21 januari moe maar zeer voldaan van deze internationale belevenis naar school terugkeren. Ze zullen uitvoerig kunnen vertellen over de roomservice, de banketten, de speciale evenementen. We zijn ervan overtuigd dat deze ervaring mooi staat op hun curriculum vitae!In maart vertrekt dezelfde groep naar Piemonte voor een rijke gastronomische ontdekkingstocht die perfect past bij hun opleiding.

Gepost op 28.1.17