Foto albums en Video’s

29.11

Sinterklaasfeest personeel

Naar jaarlijkse gewoonte vond op woensdag 28 november 2018 het Sinterklaasfeest plaats voor de kinderen van ons personeel. Dit feestelijk gebeuren werd georganiseerd door onze leerlingen van de richting hospitality. Hier alvast enkele sfeerbeelden.

Gepost op 29.11.18
28.11

Ontmoetingsavond ‘ Trendy Drinks and Bites’

Op maandag 263 november 2018 organiseerde de vereniging voor oud-leerlingen een ontmoetingsavond voor de afgestudeerden van 2014 tot en met 2018 in Residentie De Veste. Het werd een blij weerzien waarin zo’n 200-tal oud-studenten van het secundair onderwijs en van de éénjarige opleiding aanwezig waren. De receptie werd verzorgd door de cursisten van de éénjarige opleiding.

Gepost op 28.11.18
24.11

Het internaat op Spermalie

In deze rubriek vind je enkele sfeerbeelden vanuit onze verschillende internaten, nl. Residentie De Veste, Residentie De Polders, De Raan, Stuvenberghe en Spermalie. Keicool!!!

Gepost op 24.11.18
05.9

Spermalie opent nieuwe keukens in Stuvenberghe

Tijdens de zomervakantie is er in Spermalie hard gewerkt. De keuken in het gebouw Stuvenberghe is volledig gerenoveerd. Deze keuken was na ruim 25 jaar dienst dringend aan vernieuwing toe.
We kozen er, in samenwerking met de professionele keukenbouwer Bossuyt, voor om te gaan voor een totale renovatie met de modernste apparatuur.
De indeling van de keuken werd grondig hertekend, zodat er meer plaats kwam voor werktafels en ruimte voor individueel werk.
In het verleden werkten de chefs in deze keuken op gas, maar in de nieuwe keuken is er gekozen voor inductie. Deze nieuwe techniek heeft veel troeven: inductie heeft de voordelen van gas op het vlak van snelheid en keuze voor de juiste temperatuur. Daarnaast heeft inductie als voordelen dat het in de keuken veel minder warm wordt, dat er een beduidend lager energieverbruik is en dat het veel makkelijker is in onderhoud. We stellen vast dat in de horeca ook meer en meer voor inductie gekozen wordt en daarom vinden wij het belangrijk om de toekomstige chefs met deze techniek te laten kennismaken.
De keuken is opgedeeld in 3 zones. Zone 1 beschikt o.a. over een groot fornuis met teppanyaki plaat. Zone 2 en 3 beschikken over afzonderlijke units, zodat leerlingen en cursisten er volledig zelfstandig aan het werk kunnen.
Deze investering  was noodzakelijk om de infrastructuur van de school up-to-date te houden. De keuken in Stuvenberghe wordt immers zeer intensief gebruikt en dit zowel door het secundair als het volwassenenonderwijs.
Naast de investering in infrastructuur is er ook  geïnvesteerd in nieuw materiaal zoals potten en pannen. Koken op inductie vraagt immers aangepast materiaal.
We zijn fier op deze renovatie en we zijn ervan overtuigd dat ze bijdraagt aan het kwalitatief hotelonderwijs van de toekomst.

Gepost op 05.9.18
07.3

Onze nieuwe Travel Store

Binnenkort openen we ons nieuw reisbureau, de ‘Travel Store’. Hier alvast enkele sfeerbeelden…

Gepost op 07.3.18