Foto albums en Video’s

11.3

Spermalie organiseert oud-leerlingenfeest

Op woensdag 27 februari 2019 organiseerde Spermalie haar oud-leerlingenavond. Dit jaar werd een team van oud-leerlingen opgetrommeld om te koken voor hun ‘collega’s’. Chef Broes Tavernier, sommelier Janne Cornille, keukenmedewerker Achiel Brouwer en patissier Stefanie Devriendt van Restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter kookten de pannen van het dak voor een 260-tal oud-leerlingen van Spermalie. De bediening in het restaurant werd verzorgd door onze leerlingen van de derde graad. Het werd een gezellig samenzijn waarbij heel wat verhalen en anekdotes werden opgerakeld.

Hieronder alvast enkele sfeerbeelden…

 

Gepost op 11.3.19
08.3

Leerlingen Spermalie winnen JRE Cooking Cup

Wij zijn trots te kunnen meedelen dat twee van onze leerlingen, nl Vincent Kindt en Cédric Borgonjon (beiden uit het zevende specialiatiejaar Gastronomie) voor de derde opeenvolgende keer de prestigieuze JRE Cooking Cup naar Spermalie hebben gehaald.

De wedstrijd van de prestigieuze organisatie ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’ vond plaats op maandag 25 februari 2019 in het ‘Réseau IFAPME’ te Luik.  De ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’ is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, die met passie hun vak uitoefenen. De interne kwaliteitsbewaking zorgt ervoor, dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Deze vooraanstaande vereniging lanceerde dit jaar voor de vijfde keer de wedstrijd JRE Cooking Cup. Met deze nationale wedstrijd willen ze jonge talenten uit onze hotelscholen stimuleren om te bouwen aan hun toekomst in de sector van de gastronomie.
Een dikke proficiat voor beide leerlingen alsook voor hun coach chef Peter Keirsbilck!

Gepost op 08.3.19
21.1

Onze personeelsleden in de bloemetjes gezet tijdens het personeelsfeest

Naar jaarlijkse gewoonte werd op de eerste vrijdag van januari ons personeelsfeest gehouden. Daarin werden onze personeelsleden met 25 jaar dienst en onze gepensioneerden in de bloemetjes gezet.
Dit schooljaar gingen Didier Stasse en Claire Van Der Heyden (beiden leerkrachten restaurant) met pensioen. Sabine Baervoets (leerkracht theorie) is dit schooljaar 25 jaar in dienst.

Het feestcomité koos dit jaar voor een uniek concept.
“Koken met pure ingrediënten op een open vuur” bleek alvast een voltreffer. De organisatie van dit gebeuren lag in handen van één van onze chefs, Tursen Ringston, bijgestaan door heel wat collega’s en leerlingen van het zesde jaar en de opleiding Kok & Kelner.

Hier alvast enkele sfeerbeelden…

Gepost op 21.1.19
29.11

Sinterklaasfeest personeel

Naar jaarlijkse gewoonte vond op woensdag 28 november 2018 het Sinterklaasfeest plaats voor de kinderen van ons personeel. Dit feestelijk gebeuren werd georganiseerd door onze leerlingen van de richting hospitality. Hier alvast enkele sfeerbeelden.

Gepost op 29.11.18
28.11

Ontmoetingsavond ‘ Trendy Drinks and Bites’

Op maandag 263 november 2018 organiseerde de vereniging voor oud-leerlingen een ontmoetingsavond voor de afgestudeerden van 2014 tot en met 2018 in Residentie De Veste. Het werd een blij weerzien waarin zo’n 200-tal oud-studenten van het secundair onderwijs en van de éénjarige opleiding aanwezig waren. De receptie werd verzorgd door de cursisten van de éénjarige opleiding.

Gepost op 28.11.18
24.11

Het internaat op Spermalie

In deze rubriek vind je enkele sfeerbeelden vanuit onze verschillende internaten, nl. Residentie De Veste, Residentie De Polders, De Raan, Stuvenberghe en Spermalie. Keicool!!!

Gepost op 24.11.18
30.10

Champagnereis 5HO en 5RK

Naar jaarlijkse gewoonte gaan onze vijfdejaars van de richtingen Hotel en Restaurant&Keuken op excursie naar de Champagne.

Gepost op 30.10.18