08.5

6. Wat heb ik nodig aan materiaal?

Bij de start van de door jou gekozen cursus, informeert de leraar je over de precieze benodigdheden. Voor elke cursus gastronomie vragen we een schort, keukenhanddoek, eventueel een office-mes (schilmesje) en een demi-chefmes (koksmes) mee te brengen. Messen kunt u vrijblijvend via een onlineservice bestellen.

In aansluiting op de wetgeving rond veiligheid en hygiëne is het dragen van een keukenvest met lange mouwen en een voorbindschort verplicht voor elke cursist die een keuken- of patisseriecursus volgt. Keukenvesten en voorbindschorten kunnen vrijblijvend aangekocht worden op school.

Voor de cursussen mode hebt u volgende materiaal nodig: kopspelden, lintmeter, naainaalden, scharen (stofschaar, papierschaar, klein schaartje met scherpe punt), tornmesje, zoom/naadmeter, kleermakerskrijt, zeep of hervulbaar radertje, rijggaren (drieggaren), potlood + slijper of vulpotlood, gom, lat van 0,5 m (liefst metaal), tekendriehoek/geodriehoek, doorschijnende kleefband, stikzijde, spoelen (Bernina), machinenaalden (nr. 60-70-80-90) met platte hiel, patroonpapier. Stikzijde, spoelen, machinenaalden en patroonpapier zijn vrijblijvend op school te koop. Deze materialen hoef je de eerste les nog niet mee te brengen. De leraar geeft je hierover nog concrete info.