Internaat meisjes

Home
Aanbod
Internaat
Het internaat
Internaat meisjes

Voor de meisjes beschikken we over 3 residenties:

Foto van de internaten voor de meisjes binnen Spermalie

Residentie De Raan (Wenduine)

Residentie De Raan

Kerkstraat 72

 8420 Wenduine

Hier verblijven de meisjes van de eerste graad

Deze residentie ligt op wandelafstand van de zee en is de ideale locatie voor onze jongste meisjes. Ze logeren er in een rustige en huiselijke omgeving.

De leerlingen verblijven er in tweepersoonskamers met wastafel met koud en warm water. De toiletten en douches zijn gemeenschappelijk.

DSC_0329

Bereikbaarheid

Het vervoer van en naar de Raan gebeurt per bus. Op maandagmorgen komen de leerlingen naar school met hun bagage, die in een afgesloten vestiaire wordt weggeborgen. ’s Avonds nemen de meisjes hun bagage mee naar de Raan. Op vrijdagmorgen komen de leerlingen met hun valies naar school, die dan opnieuw in de afgesloten vestiaire geplaatst wordt. Op vrijdagmiddag vertrekken de internen rechtstreeks naar huis, de Raan is dan gesloten.

DSC_0131

Film

Op weg naar de Raan wordt er een film gespeeld en regelmatig is er filmavond op het internaat. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis cassettes of DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

Aankomen in de Raan is een beetje thuis komen. Daarom mag je in de Raan je schooluniform uittrekken en vrijetijdskledij dragen. Als er ontspanningsactiviteiten doorgaan buiten het internaat, dan geeft de opvoeder richtlijnen i.v.m. de kledij.

Maaltijden

’s Morgens ontbijt je in de Raan. Het middag- en avondmaal gebruik je op school.

DSC_0516

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan geef je die af aan de opvoeder. Postzegels zijn te koop via de opvoeder.

Roken

Roken is ten strengste verboden. Bij het niet naleven van de afspraken treden we streng op in het belang van jezelf en je medeleerlingen. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

DSC_0358

Elke avond kan je om 17.00 u deelnemen aan een georganiseerde sportactiviteit op school.

Naast de Raan ligt een lagere school. De opvoeders organiseren soms een avondactiviteit in de sporthal van deze school. De zee is vlakbij, een wandeling op de dijk of het strand staat regelmatig op het programma.

Binnen kan je pingpongen, een gezelschapsspel spelen, TV kijken of gezellig kletsen met vriendinnen.

Studie en dagverloop

DSC_0030

De dagindeling van de internen is een beetje afhankelijk van hun leeftijd, vooral wat het uur van slapengaan betreft.

’s Morgens wordt iedereen om 6.50 u gewekt en is er om 7.30 u ontbijt in de eetzaal van de Raan. Voor ze naar het ontbijt komen, hebben de leerlingen hun schooltas gemaakt en is de kamer opgeruimd. Om 7.50 u vertrekt de bus naar school. Tussen 8.45 u en 17.00 u is er voor iedereen les en om 17.15 u begint de avondstudie.

’s Avonds eten de leerlingen op school, daarna is er nog wat studie en om 19.40 u vertrekt de bus naar de Raan en is het tijd voor ontspanning.

Uiteraard is een goede nachtrust belangrijk, uiterlijk om 21.30 u zijn alle lichten uit.

We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

Afhankelijk van het tijdstip in het schooljaar en afhankelijk van de gekozen richting TSO/BSO is er meer of minder studietijd voorzien en is er meer of minder tijd voor sport en ontspanning.

zwemmen eerste graad oktober 2013 008

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventiebrandbestrijding enevacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen. Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen.

We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

Wat vind je van het internaat ‘De Raan?

 • Op het internaat De Raan vind ik het heel leuk. De kinderen zijn aardig en natuurlijk de opvoedsters ook. Bij mevrouw An en Kimberley kan je altijd terecht als je met een probleem zit. Zij zorgen ervoor dat alles de volgende dag weer goed is. (Eveline)
 • Een dag op het internaat is gewoon leuk en heel ontspannen. Het tofste is dat de nieuwe opvoedsters leuk zijn, we maken veel plezier en lachen veel. Ik vind het jammer dat ik hier volgend schooljaar weg moet. (Astrid)
 • De Raan is een super tof internaat. Als je hier ’s avonds toekomt, geeft dit echt een thuisgevoel. Met problemen kan je altijd bij mevr. Ann en Kim terecht. Dit zijn twee supertoffe opvoedsters. Voor het eerste jaar is er mevr. An, voor de tweedejaars mevr. Kim. Zij willen je altijd helpen. (Valerie)
 • Ik vind het heel tof op het internaat omdat je altijd bij je vriendinnen kan zijn.(Evelin)
 • Het internaat is echt wel tof. Vooral de activiteiten zoals die dansles. Dat was wel leuk hoor. Op de kamer slaap je per twee of alleen. Mijn kamergenootje is supercool. De opvoedsters die zijn ook heel leuk. We mogen wel blij zijn dat we ze hebben want anders krijgen we die leuke activiteiten niet. Als er iets is dan helpen ze en praten ze met je. De meisjes van De Raan kunnen samen alles aan! (Kimy)
 • Ik vind vooral de opvoedsters het leukste omdat we goed met hen kunnen babbelen. Ze doen ook moeite om altijd leuke activiteiten te organiseren. (Morgane)
 • Ik zou nooit willen veranderen van internaat want het is er veel te leuk! X-jes(Nicky)
 • Op het internaat is het leuk omdat je altijd bij je vriendinnen bent en er ook mee op de kamer slaapt. De opvoedsters zijn tof en ik kan mij goed uitleven.
 • Ik vind het leuk dat er elke week een activiteit te doen is. Ik vond het dansen keileuk en het is ook sjiek dat er ieder jaar een fuif is. Het internaat is tof want we zijn altijd in een hele groep en als er eens ruzie is, zijn de opvoedsters er altijd om te helpen. (Dorothy)

Welke activiteit vond je tot nu toe de leukste?

 • De tofste, leukste en grappigste activiteit vind ik de dansles hiphop die mevr. Kim haar vriendin Anke is komen geven. Ik dans super graag, de muziek was cool en die mevrouw kon heel goed dansen. Gaan we dat nog eens doen?(Annicka)
 • De opvoedsters doen echt leuke activiteiten: het is leuk om iets te leren zoals met dat dansen, naar de cinema gaan met de jongens, naar het strand en het is ook leuk dat de opvoedsters altijd meedoen met de activiteiten. (Stephanie en Rieny)

Nieuw op het internaat!

Het was maandag 3 september en iedereen van het eerste jaar moest naar een nieuwe school. Zowel ik als de andere meisjes wisten niet wat ons te wachten stond tot na de toespraak van mijnheer de directeur en we samen in groepen werden gesplitst en we mee moesten gaan met onze klastitularis. Ik had onderweg naar het internaat al kennis gemaakt met een meisje en het klikte wel. In de pauze maakte iedereen kennis met elkaar en dat zat wel goed. De dag was voorbij en we moesten naar het internaat. Ik vond het eigenlijk wel spannend zo’n tweede thuis. Toen ik binnenkwam op het internaat, had ik echt een goed gevoel. De inrichting en de kamers waren leuk en na de kennismaking met mevrouw An en Kimberley zat de sfeer en de moed er al in. We konden het jaar positief beginnen. Nu we al enkele maanden ver zijn, kan ik al iets meer vertellen over de opvoedsters. Ik heb af en toe wel wat problemen en dan ben ik blij dat mevrouw An en Kimberley voor me klaar staan om naar mijn problemen te luisteren en me goede raad te geven. Het zijn twee toffe opvoedsters. (Gaëlle)

Residentie Spermalie (Brugge)

Residentie Spermalie

Snaggaardstraat 15

8000 Brugge

Hier verblijven de meisjes van de tweede graad

Deze residentie ligt op het domein van de school en heeft dus als voordeel dat de leerlingen helemaal geen verplaatsingen moeten maken. Ze logeren er in een rustige omgeving.

De leerlingen verblijven er in een- of tweepersoonskamers met wastafel met koud en warm water. De toiletten en douches zijn gemeenschappelijk.

foto's studiedag 076

Bereikbaarheid

Doordat de residentie op het schooldomein ligt, gaan de leerlingen op maandagmorgen rechtstreeks naar hun kamer met hun bagage. Op vrijdagmiddag vertrekken ze van het internaat naar huis.

E-mail

De meisjes kunnen gebruik maken van de computers in het open leercentrum op school. Ze moeten hiervoor een computer reserveren via de receptie.

Film

Eenmaal per week is er filmavond op het internaat. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

De leerlingen blijven in uniform tot na het avondmaal. Daarna kunnen ze op het internaat hun vrijetijdskledij aantrekken. Als er ontspanningsactiviteiten doorgaan buiten het internaat, dan geeft de opvoeder richtlijnen i.v.m. de kledij.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn uiteraard voorzien op school.

P3100130

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan geef je die af aan de opvoeder. Postzegels zijn te koop op school.

Roken

Roken is ten strengste verboden. Bij het niet naleven van de afspraken treden we streng op in het belang van jezelf en je medeleerlingen. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

Elke avond kan je om 17.00 u deelnemen aan een georganiseerde sportactiviteit op school. ’s Avonds kan je ook gebruik maken van het basketbalplein van de school.

DSC_0064

Binnen kan je pingpongen, tafelvoetballen, een gezelschapsspel spelen, TV kijken of gezellig kletsen met vriendinnen.

Studie en dagverloop

‘s Morgens wordt iedereen om 7.10 u gewekt en is er om 7.35 u ontbijt in de bistro van de school. Daarna is er tijd om de schooltas klaar te maken en om de kamer op te ruimen. De eerste bel om 8.40 u is het signaal om naar de klas te gaan. Tussen 8.45 u en 17.00 u is er voor iedereen les en om 17.15 u begint de avondstudie. Alle leerlingen studeren op hun kamer, onder toezicht van de opvoeder. Het avondmaal gebruiken de leerlingen in de bistro en daarna is er opnieuw een uurtje studie. Leerlingen van het vierde BSO hebben soms avondpraktijk. Het dagverloop op het internaat is hier uiteraard aan aangepast.

Een goede nachtrust is belangrijk, uiterlijk om 22.00 u zijn alle lichten uit.

We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

DSC_0168

Afhankelijk van het tijdstip in het schooljaar en afhankelijk van de gekozen richting TSO/BSO is er meer of minder studietijd voorzien en is er meer of minder tijd voor sport en ontspanning.

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventie, brandbestrijding en evacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen. Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen.

We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

 

Het internaat…in de ogen van de leerlingen

Dit is waar het allemaal om gaat.

We maken veel plezier op het internaat met de opvoeders hier.

Soms als het even weer niet gaat, staan de opvoeders toch paraat !

Nu willen we jullie zeker nog bedanken voor het mooie jaar

en nu sluiten we onze deurtjes…

Want er staat een mooie vakantie voor ons klaar !

(Degrande Sabrina & De Witte Christina)

Het internaat…

De lucht is grauw en buiten is het koud.

Maar op internaat worden wij meestal blij !

Het is altijd fun en gelach.

Mijn dag start altijd met een lach

Zit je met een dipje? No problem !

Met onze mevrouwtjes kunnen we altijd praten.

Geef gewoon een teken..

Je leert hoe je moet omgaan met mensen,

zo gaat alles naar wens…

Gaan schaatsen, naar zee, bioscoopje doen, samen naar het stad,

het galabal en vooral gaan shaken op de happening !

Alles was reuzefijn… en dan de serieuze werken

examen of een grote toets…

Studeren op internaat kunnen we altijd in stilte,

dus halen we onze punten niet naar beneden.

Misschien heb je het nog niet door…

maar je beste en leukste tijd beleef je zeker hier hoor !

Bedankt voor de leuke tijd !

(Joyce Terreyn)

Residentie Stuvenberghe (Brugge)

Residentie Stuvenberghe

Snaggaardstraat 15

8000 Brugge

Hier verblijven de meisjes van de derde graad en het zevende jaar

Deze residentie ligt op het domein van de school en is zeer geliefd bij onze meisjes. Stuvenberghe werd gebouwd als een hotel, waardoor de kamers over hotelfaciliteiten beschikken, te vergelijken met een modern driesterren hotel.

De leerlingen verblijven in comfortabele tweepersoonskamers met badkamer met douche, toilet, dubbele wastafel en haardroger. Er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers. Alle kamers beschikken over een minibar, waar leerlingen meegebrachte dranken koel kunnen bewaren. Alcohol op de kamer is niet toegestaan.

DSC_0900

Bereikbaarheid

Doordat de residentie op het schooldomein ligt, gaan de leerlingen op maandagmorgen rechtstreeks naar hun kamer met hun bagage. Op vrijdagmiddag vertrekken ze van het internaat naar huis.

Computer

Wie een eigen computer heeft, mag die op haar kamer plaatsen (er is voorlopig geen internetverbinding op de kamers). In de computerklas zijn computers beschikbaar met internetaansluiting. Indien je daarvan gebruik wenst te maken, maak je een reservering via de receptie van de school.

DSC_0516

E-mail

De meisjes kunnen gebruik maken van de computers in het open leercentrum op school. Ze moeten hiervoor een computer reserveren via de receptie.

Film

Regelmatig is er filmavond op het internaat. De leerlingen bepalen de keuze van de film. Als je thuis DVD’s hebt die je graag aan medeleerlingen wil laten zien, dan mag je die meebrengen naar het internaat.

Kledij

Wie de stad in gaat, draagt het schooluniform of verzorgde stadskledij (zevende jaren). Op het internaat mag je ‘s avonds vrijetijdskledij aantrekken.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn uiteraard voorzien op school.

Post

Als er post voor je is, dan zal de internaatsmedewerker je die zo snel mogelijk bezorgen. Wil je zelf post versturen, dan heb je daarvoor de gelegenheid als je de stad ingaat.

Roken

Er gelden duidelijke afspraken i.v.m. mogelijkheid tot roken, die verschillend zijn per leeftijdscategorie. Bij het niet naleven van de afspraken treden we streng op in het belang van jezelf en je medeleerlingen. Het is bovendien uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om kaarsen of wierook te laten branden.

Sport en ontspanning

DSC_0098

Elke avond kan je om 17.00 u deelnemen aan een georganiseerde sportactiviteit op school. ’s Avonds kan je ook gebruik maken van het grasveld van de school om bijvoorbeeld te joggen.

DSC_0028

Binnen kan je TV kijken of gezellig kletsen met vriendinnen.

Studie en dagverloop

Doordat er verschillende leeftijdcategorieën verblijven in Stuvenberghe, verschilt het dagverloop. De oudsten (zesdes en zevendes) hebben meer vrijheid. Zo zijn de zesdes vrij tussen 17.00 u en 19.00 u. Ze kunnen dan bijvoorbeeld de stad in of naar de bibliotheek. Ze eten ‘s avonds niet verplicht op school. De zevendes kunnen tussen 17.00 u en 23.00 u vrij over hun tijd beschikken. Voor de leerlingen van het vijfde jaar, is elke avond een beetje vrije tijd om de stad om een paar boodschappen te doen.

‘s Morgens wordt iedereen om 7.00 u gewekt en is er om 7.30 u ontbijt in de bistro van de school. Daarna is er tijd om de schooltas klaar te maken en om de kamer op te ruimen. De eerste bel om 8.40 u is het signaal om naar de klas te gaan. Tussen 8.45 u en 17.00 u is er voor iedereen les en om 17.15 u begint de avondstudie. Alle leerlingen studeren op hun kamer, onder toezicht van de opvoeder. Het avondmaal gebruiken de leerlingen in de bistro en daarna is er opnieuw tijd voor studie. Leerlingen hebben soms avondpraktijk. Het dagverloop op het internaat is hier uiteraard aan aangepast.

Een goede nachtrust is belangrijk. Het uur van slapengaan is aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

We zorgen voor een evenwichtige verdeling tussen studie en ontspanning.

Afhankelijk van het tijdstip in het schooljaar en afhankelijk van de gekozen richting TSO/BSO is er meer of minder studietijd voorzien en is er meer of minder tijd voor sport en ontspanning.

DSC_0029

Telefoneren

Het gebruik van de GSM is toegelaten in de residentie.

Veiligheid

In het kader van de veiligheid treft de school maatregelen met het oog op brandpreventiebrandbestrijding enevacuatie. Regelmatig zijn er evacuatieoefeningen. Daarnaast zorgt de school voor veilige elektrische installaties en EHBO voorzieningen.

We vragen aan de leerlingen dat ze deze maatregelen eerbiedigen en dat ze zich mee inzetten om de veiligheid te garanderen.

©2013 by Spermalie | Powered by magenta.be

HOME NIEUWS FAQ FOTO'S CONTACT